Trolldeg

Det blir ett kort inlägg idag, är inte så sugen på att blogga av någon anledning. Tänkte bara berätta att jag gjorde trolldeg med barnen idag, ett säkert kort ifall man inte har något att göra en halvtradig dag!!

1 dl vatten
1 dl salt
2 dl vetemjöl

Bara kladda ihop och börja göra figurer! Man kan också blanda ner en matsked olja så slipper man bli torr om händerna, men det går rätt bra utan också tycker jag. Leran torkar på en dag ungefär, eller så kan man slänga in figurerna i ugnen i 100 grader tills de känns torra. Enkelt och kul!


Ett hus under konstruktion!

Vattenkrig!

Sommarvädret fortsätter här på Irland jag och njuter av varenda sekund! Alla här säger att detta vädret är ovanligt, så det gäller att ta vara på dagarna.


SOL!

Igår eftermiddag åkte Paul och Katie iväg på festen och jag var hemma med barnen, efter att de kom hem ifrån skolan var det riktigt, riktigt varmt så vi plockade fram vattenpistoler och hade vattenkrig! Riktigt roligt var det, och jag tror att jag förlorade eftersom jag blev blötast... Det var två mot en, inte rättvist haha!


Jag ser inte riktigt klok ut efter allt vattenkrig, men det bjuder jag på!!

Efter vattenkriget satt vi i solen och torkade och åt varsin glass. Jag brände mig i solen igen, såklart. Solkrämen står i alla fall framme nu så att jag ska komma ihåg att använda den!! När vi hade torkat klart gick vi in och började laga middag, hemmagjord pizza. Barnen ville ha pepperoni och jag hade skinka och svamp. De hade aldrig hört talas om att man kunde ha oregano på pizza, så det är tydligen inte så vanligt här. Vi käkade pizzorna och sedan hade vi pyjamasparty och filmkväll med lite gott att tugga på. Popcorn med toffeesmak bland annat, inte alls gott tyckte jag... Popcorn ska vara salta, inte söta! Vid halv tio var det dags att sova, läste några sagor för barnen och sedan somnade de nästan direkt, lite förvånande tyckte jag! Jag somnade själv vid halv tolv tror jag, och vaknade igen halv två av att Róisín kröp ner i min säng, men jag somnade om och vaknade typ en gång i timmen av ett knä i ryggen, en arm i ansiktet, en fot i magen... Halv sju kom Niall ner och ville ha frukost haha... Aldrig i livet tänkte jag och sa att han fick faktiskt sova någon timme till! Det gick sådär, kvart över sju var vi uppe allihopa och lagade frukost... Mackor med bacon och korv ville de ha, det är deras helgfrukost. Det lockar inte mig direkt, så jag åt havregrynsgröt, så rolig är jag haha.

Idag har vi varit med barnens kusiner, deras au pair och deras mamma på den lilla marknaden som finns här i byn, de säljer lokalt odlade grönsaker, potatis, blommor, honung och massa sånt. Den är väldigt liten men charmig! Vi var där ett någon timme och drack kaffe (inte jag då...) och satt i solen och njöt! När vi kom hem igen var Paul och Katie hemma från sin lilla resa och vi åt lunch tillsammans allihopa.
Ikväll ska vi grilla hos Katies bror och jag ska försöka komma ihåg att kolla telefonnumret för att rösta i Eurovision ikväll, första gången i mitt liv som jag kan rösta på Sverige ju! Även om jag inte direkt gillar låten så måste jag ju vara lite patriotisk... Jag håller tummarna för att Sverige vinner ;)

Sommar!!

Äntligen har vi haft den första, riktiga sommardagen!! Jag vet inte exakt hur många grader varmt det har varit idag, men det måste ha varit över 20 i alla fall! På vår au pair-frukost idag satt vi ute på en filt i trädgården, och det var så varmt att vi blev svettiga allihopa, barnen också. Jag brände mina axlar såklart, satt med ryggen mot solen. Måste komma ihåg att använda solkräm, jag är så dålig på det... Efter frukosten hämtade jag barnen i skolan och vi hade en snabb picknick på gräsmattan innan det var dags för barnen att åka till yoga. Deras mormor skjutsade dem dit idag och jag stannade hemma och lagade middag, kycklinggryta med ris och curry. Ganska starkt men gott ändå, till och med jag som inte riktigt gillar stark mat tyckte det var gott!

På frukosten var vi hemma hos en au pair som bor på en liten gård, och deras hundar hade fått valpar för ett par veckor sedan, så vi tittade på dem ute i ladugården. Alla barnen tyckte det var så kul!! Det är lite trist att mina barn är i skolan när vi gör såna saker, det ska bli kul när de har sommarlov så vi kan hitta på lite mer, åka på utflykter och sådant. Eftermiddagarna går så fort med läxor och grejer så vi hinner inte göra speciellt mycket tyvärr.

Imorgon ska Paul och Katie åka iväg till Kinsale på en fest med Pauls jobb, och de ska bo över på något hotell där så jag ska vara barnvakt hela natten! På kvällen har jag lovat barnen att vi ska göra hemmagjord pizza och sedan ha pyjamasparty och titta på film, så det hoppas jag de kommer tycka är kul. Ska ta lite bilder också, det blir lite trist att blogga utan bilder tycker jag! Nu ska jag sova i alla fall, godnatt!

Ny design

Ja, som ni kanske ser har jag en ny liten design här på bloggen! Uppdatera sidan ifall den inte syns.

Herregud nu bloggar jag två dagar i rad, var har hänt?! Det enda som har hänt är att jag är smått uttråkad, är ju ledig på måndagar och idag har vädret varit jättetråkigt så jag har bara suttit inne och ugglat. Hängde upp lite tvätt och vek annan tvätt imorse i alla fall, så någon nytta har jag gjort hihi.

Imorgon funderar jag på att köra in till Mallow och shoppa lite, imorgon är nämligen den enda dagen denna veckan som jag har bilen. Jag och Katie delar på hennes bil och hon lämnar den hemma till mig de dagar hon kan få skjuts av någon till och från jobbet, men denna veckan var hon tvungen att ha bilen varje dag utom just imorgon. Jag tänkte ta en tur till biblioteket och skaffa lånekort där, och så behöver jag akut köpa gummistövlar. Jag har letat efter gummistövlar ända sedan jag kom hit för snart 1,5 månad sen, och har inte hittat några?! Jättekonstigt, man tycker ju att det borde vimla av gummistövlar här så mycket som det regnar. De enda jag har hittat har varit jättefula neonfärgade med stora blommor och grejer. Jag vill ha helt vanliga, lagom diskreta gummistövlar. Får bli veckans projekt att hitta sådana tror jag! Sedan behöver jag köpa lite mer piff till mitt rum, några ljuslyktor och lite annat sånt smått och gott. Hoppas på en tripp till Dublin och IKEA snart!!

Bloggtorka

Nu är det ett tag sen jag bloggade, fick jag reda på av Jill igår!! Ska genast bättra mig, hihi. Hmmm vad har hänt i veckan då... Inget speciellt, vad jag kan komma på. I tisdags och onsdags hände det inte så mycket, dagarna rullade på som vanligt. I torsdags hade vi vår au pair-frukost, trevligt trevligt och på kvällen lagade jag middag, raggmunkar med bacon och lingonsylt. Äkta svensk husmanskost! Fredagen rullade också på som vanligt... Igår åkte jag till Cork igen för att ha nästa engelsklektion, men det blev inställd så jag shoppade istället! Jag shoppar och shoppar men ändå har jag ingen brist på pengar haha. Det där med att au pairer är fattiga är verkligen en myt, enligt mig!! Ska börja spara lite pengar också tänkte jag, kan alltid vara bra att ha. Igår kväll var barnens moster och kusiner här och åt middag, och jag gick och la mig redan halv elva!! Idag vaknade jag klockan åtta, utvilad och pigg som en lärka. Härligt! Idag har jag bara tagit det lugnt och varit hemma hos barnens mormor och fikat, efter att de var i kyrkan.

Sådär, en snabb uppdatering om veckan! Är du nöjd nu, Jill? :D Jag har inte ens några roliga bilder att lägga upp, bara en på mina shoppingfynd.


Plugghäst

Den här helgen försvann himla snabbt, det hann knappt bli fredag innan det var måndag igen! I lördags gjorde jag inget speciellt under dagen, slappade bara. På kvällen var jag hemma hos en annan au pair, hon hade huset för sig själv hela helgen så vi lagade middag tillsammans (hemmagjord, tysk pasta, väldigt god!) och sedan kollade vi på två filmer. Wild Target, riktigt rolig faktiskt, och Penelope, helt ok fast jag tror jag slumrade till i slutet haha. Var jättetrött fast klockan inte var speciellt mycket, det var väldigt skönt att krypa ner i sängen när jag kom hem!
En sak jag absolut måste skaffa när jag kommer hem till Sverige är en värmemadrass som man har i sängen under lakanet, riktigt bra uppfinning det där! Jag har en sån i min säng här på Irland och jag startar den ungefär en kvart innan jag ska gå och lägga mig, sen är sängen varm och go. Förstår inte riktigt hur jag klarade mig utan det innan, haha... Alla här blev jätteförvånade när jag sa att värmemadrasser inte är speciellt vanliga i Sverige och att jag aldrig hade haft en sådan innan!

I söndags gick jag upp hyfsat tidigt, halv nio. Jag fick skjuts till Mallow och därifrån tog jag bussen in till Cork för att ha en engelsklektion. Bussen kostade €7,5!! I stort sett allt är billigare här än i Sverige, förutom buss- och tågbiljetter tydligen! Cirka 75 kr för en bussresa på 35 minuter är väl rätt dyrt, eller?
Anledningen till att jag skulle på en engelsklektion är att jag ska göra en Cambridge examen, eller ta en examen kanske man säger. Jag träffade en engelsklärare tillsammans med en annan au pair och vi hade en lektion i ungefär två timmar. Engelskläraren sa att jag kan göra Cambridge Advanced ganska snart, eller med lite arbete Cambridge Proficiency lite längre fram i höst/vinter. Proficiency innebär att man pratar och förstår Engelska i stort sett lika bra som en person som har Engelska som modersmål, så det hade såklart varit kul att ta den examen. Men vi får se, jag ska gå på några lektioner till och se vad min lärare säger.
Efter lektionen tog jag bussen tillbaka till Mallow och blev hämtad där, sån service! Det är lite meckigt att ta sig till Cork eftersom det i stort sett inte går några bussar alls härifrån den lilla hålan... Lite trist, men det funkar ändå.

Idag har jag varit i Mallow och shoppat, det känns som att det är det enda jag gör!! Köpte två tröjor, en bikini och en klänning till sommaren. Precis när jag var på väg tillbaka till bilen hittade jag en söt liten affär där jag köpte ett anteckningsblock, pennor och suddi som jag tänkte ha på mina engelsklektioner. Sån pluggis jag är, hihi.

Nu ska vi strax äta lasagne till middag, mums! Här kommer lite bilder som jag tog i Cork i lördags, det var äntligen sol på riktigt!!









Frukost..?

Idag är det torsdag och på torsdagar har vi en liten au pair-frukost här i byn. Idag var vi hemma hos mig och jag hade bakat frukostbullar, enkelt och smidigt, tog typ en halvtimme. De andra tjejerna hade med sig två tårtor, tre sorters cupcakes och en rulltårta... Frukost var det ja!! Gott var det i alla fall och vi hade en kul förmiddag. En av de andra au pairerna fick en ny bebis i sin familj imorse, en lillebror till tre storasystrar! Förhoppningsvis kan vi ha frukosten hemma hos dem snart och få träffa bebisen.

Vädret är sååå tråkigt här, jag blir så avundsjuk på alla er hemma i Sverige som tar fram sommarkläder och solar och har er! Idag har vi haft 13 grader varmt, och det är det varmaste sen jag kom hit. Ingen sol, har inte sett en skymt av solen sen i helgen, och då var den bara framme en liten stund. Irländare måste ha konstant brist på vitamin D? Jag hoppas på lite sol i sommar i alla fall!

Detta blev ett lite onödigt inlägg, men strunt i det. Nu ska jag göra en kopp te och sen Skypa!

Helgen

Ett litet blogguppehåll blev det under helgen, jag har nämligen varit utan internet sedan i fredags eftermiddag. Skönt på ett sätt! Jag har spenderat helgen i West Cork tillsammans med min värdfamilj i deras sommarhus, ett riktigt charmigt litet hus uppe på ett litet berg. Behöver jag säga att utsikten var helt fantastisk? Bilder gör den egentligen inte rättvisa, men det blir ett par bilder ändå såklart.
Vi kom fram till huset vid sjutiden i fredags, efter ett par timmars bilresa. Åt middag och tog det lugnt på kvällen, sen plötsligt när vi skulle gå och lägga oss fanns det inget vatten i kranarna. Hmm, inte bra inte bra... Jag somnade ändå, fanns inte så mycket jag kunde göra åt saken! På lördag morgon berättade Paul och Katie (mina värdföräldrar) att det var något fel på vattenpumpen, och det var inte ovanligt att den krånglade. De hade pratat med snubben som brukar fixa den, men han var bortrest över helgen. Så typiskt! Så det blev inköp av massor av vatten på flaskor, vet inte hur många liter men det stod flaskor i hela köket! På lördagen åkte vi först till stranden och letade snäckor, sedan åkte vi till Baltimore och åt lunch och barnen var på en stor lekplats. På vägen tillbaka stannade vi i Skibbereen och gick i affärer, och vi var tillbaka i huset vid fyra på eftermiddagen. Nästan direkt åkte vi till en liten pub/restaurang i Castletownshend och åt middag, och tittade samtidigt på matchen mellan Chelsea och Liverpool. Jag var måttligt road av matchen men maten var väldigt god, jag åt marinerad lax med ris och sallad. Åkte hem och sov, och på söndagen packade vi väskorna och åkte hem igen. Det första vi gjorde allihopa var att duscha!!

Utsikten ifrån mitt sovrum. Inte helt fel att vakna till!

 

 

 

Stenstranden, det fanns en sandstrand också men dit åkte vi inte denna gången. Tången luktade hemma!

 

Baltimore, väldigt söt liten stad!


Sommar?

Igår var det första maj och enligt irländarna ska det vara första dagen på sommaren. Tja, det håller jag nog inte med om. Det spöregnade hela dagen och var grått som den gråaste höstdagen hemma i Sverige. Riktigt tråkigt väder, men idag har det varit sooooool! Helt otroligt vad solen påverkar humöret, den kikade fram bakom molnen vid elva i förmiddags och jag halvsprang ut och bara njöt! Bar ut en stol och satte mig och läste en stund, riktigt härligt. Hämtade barnen i skolan och efter att lunchen var uppäten och läxorna gjorda var vi ute hela eftermiddagen, spelade fotboll, plockade blommor och pratade med hönorna. Hela 16 grader varmt hade vi, det ni! (Skratta nu inte, jag vet att det är varmare i Sverige. Men 16 grader är bättre än nio, som vi hade igår!)

Igår gjorde jag chokladbollar med barnen, väldigt populärt! De tyckte det var jättekul att baka något som inte behövde vara i ugnen haha... Goda blev de också!
Igår var det också jag som stod för middagen, hemmarullade köttbullar med potatismos och brunsås! Barnen var VÄLDIGT skeptiska och sa redan innan att de inte gillar köttbullar, så det bådade inte gott haha. Men när de hade smakat så tyckte de att det var väldigt gott, föräldrarna likaså. Kul! Det fick bli utan lingonsylt tyvärr, det finns bara att få tag på på IKEA och det är ungefär tre timmars bilfärd dit... Mamma ska skicka lingonsylt på posten, tjoho!

Köttbullar och chokladbollar! Fick bli med strössel istället för kokos/pärlsocker, hittade inget av det i skafferiet.

 

Mormor, du undrade hur det går med bilkörningen! Det går bra, jag har börjat vänja mig vid vänstertrafik och att växla med vänster hand, men jag har inte riktigt vant mig vid de smala vägarna! Det tar nog ett tag innan man vänjer sig vid det, och jag övar för fullt! :)




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu