Söndagen

Igår var jag och Carolin i Cork för att se lite saker där, vi har båda bott här i över ett halvår nu men ingen av oss har varit på någon sightseeing-runda i Cork! Lite halvkonstigt kan man tycka. Det var hög tid i alla fall, och vi besökte Cork city gaol, det gamla fängelset i Cork som var riktigt häftigt, absolut värt ett besök! Vi fick leta länge och väl innan vi hittade det, skyltning är inte direkt Irlands starka sida...
Efter fängelset var vi på Cork butter museum, som är precis vad det låter som, ett smörmuseum. Smör och mejeriprodukter har varit en av Irlands viktigaste exportvaror och vi fick se en film om företaget Kerrygolds historia. Filmen var rätt intressant men vi spenderade nog bara 5-10 minuter inne på själva museet. Enligt museet finns Kerrygolds irländska smör att köpa i 82 länder!
Vårt sista stopp blev St Anne's church där man kan gå upp i kyrktornet och ringa i Shandon bells, kyrkklockorna. Det var lite häftigt! Man kunde också gå ända upp till toppen av tornet och kika ner, men det fixar inte mina nerver!
 
Cork city gaol
 
Insidan av Cork city gaol
 
En cell, ser väl sådär ut...
 
 
Shandon bells i St Anne's church

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu