Första skoldagen

Barnen var vakna tidigt, käkade frukost på mindre än en kvart, var färdigklädda och redo en halvtimme innan skolskjutsen skulle dyka upp. De stod i dörren och väntade otåligt och tjugo över nio gav de sig iväg. Sedan dess har jag plockat undan efter frukosten, hängt upp tvätt, städat mitt rum och startat en ny maskin tvätt. Fyra timmar tills Róisín kommer från skolan. Jaha, vad gör jag nu..?

Killavullen festival - söndag

Sista dagen av festivalen är över! Idag var det en stor picknick på fotbollsplanen med massa aktiviteter och roliga saker att hitta på. Jag och Carolin tävlade, två par gummistövlar var fastsatta på plankor så man skulle gå i takt liksom. 20 sekunder tog det oss att gå runt banan och vi var i ledningen ett tag, fast sedan var det några som klarade det på nio sekunder... Attans! Vi var på planen en bra stund men sedan började det såklart regna. Vad skulle vi då hitta på?! Inte så mysigt med picknick på en fotbollsplan i ösregn... Jag och Carolin bestämde oss för att köra till Mallow och hyra film istället, ett bra beslut! Så det blev en eftermiddag i soffan under varsin filt istället. Vi hyrde bland annat Män som hatar kvinnor, den fanns med engelsk text! Blev lite förvånad att de hade den i Mallow faktiskt, den är väl mer känd än vad jag tror haha. Jag var hemma igen vid sju och ikväll har jag inte gjort ett dugg. Planerat tåg och buss inför imorgon när jag ska till Cork för att shoppa, träffa en spanjor som vill lära sig svenska (genom en internationell klubb på Facebook) och sedan ha en lektion i engelska på kvällen. Fullspäckad dag med andra ord!
 
Finalen i dragkamp!

Killavullen festival - lördag

Då var det lördag igen och andra dagen av festivalen här i hålan! Idag har jag varit med på Killavullen historical walk, en historisk promenad genom byn guidad av en äldre man från byn. Han hade väldigt mycket att berätta och det jag uppfattade var intressant, han pratade i en liten megafon som ekade och lät ganska konstig, och en väldigt bred irländsk dialekt på det. Då gäller det att vara koncentrerad haha... Han berättade i alla fall en massa historier om bland annat några av husen, kyrkan, bron över floden och Ballymacmoy house som tillhör släkten Hennessy. Cognacmärket Hennessy grundades av Richard Hennessy på 1700-talet, och han var ifrån Killavullen. Lite coolt! Huset var väldigt fint, skulle inte tacka nej till att bo där! Vi fick också en liten karta över hur byn såg ut för ett antal år sedan och även en bild från 1907, det tyckte jag var häftigt!
 
Killavullen år 1907
 
Och 2012. Bilderna är tagna från ungefär samma ställe, denna bilden är lite närmare "centrum". Men husen på hörnan går att känna igen!

Killavullen festival - fredag

Idag gick startskottet för Killavullen festival 2012! Varje år hålls en festival över en helg här i hålan, och idag var det dags för fancy dress parade, alltså en parad av utklädda personer. Det var riktigt kul och hade vi au pairer vetat att det skulle vara så stort som det var, så hade vi nog tänkt ut något kul och gått med i paraden. Vi får väl komma på besök nästa år!
 
 
 
 
 
Imorgon är det fler saker på gång, bland annat en sporttjohejsan för barnen på förmiddagen, ett disco på eftermiddagen och på kvällen är det en stor fest i lokalen här i hålan. Paul och Katie ska gå dit och jag ska vara barnvakt. På söndag är det en stor picknick på fotbollsplanen med massa roliga aktiviteter, om det är uppehåll ska jag följa med dit men om det regnar ska vi au pairer hitta på något annat. Vad vet vi inte riktigt än...

Shopping

Au pair träffen i Mallow igår var helt okej, vi var runt tio stycken skulle jag tro. Puben var riktigt mysig, en typisk irländsk pub med lite livemusik dessutom. Tyvärr inte irländsk musik, och alldeles för hög. Börjar jag bli gammal eller är det galet irriterande med hög musik på pubar?! Det går ju inte att prata med varandra... Vi har i alla fall tänkt åka dit igen, alltid kul att träffa andra au pairer. Det är lite roligt, alla frågar varandra ungefär samma saker, hur många barn man har och hur gamla de är, vilket land man kommer ifrån, hur mycket hushållssysslor man gör, om man har tillgång till bil, hur länge man har varit här och hur länge man ska stanna!
 
Idag har jag varit ledig och är ledig igen imorgon eftersom Katie har tagit ledigt från sitt jobb. Katie har varit på bio idag med barnen, de såg Diary of the wimpy kid. Väldigt rolig enligt barnen! Jag åkte med till Mallow och gick och shoppade medan de var på bio, var inte superintresserad av att se den filmen haha... Jag hade tänkt köpa lite nya kläder men hittade ingenting!! Det är verkligen inte roligt att leta efter kläder i Mallow, hittar i stort sett aldrig någonting jag gillar... Jag får ta bussen till Cork någon dag, där finns lite roligare affärer. Men jag köpte en hel del annat idag, bland annat en lite större väska som jag kan ha när vi åker iväg över en helg eller så. Jag har två lite mindre väskor sedan innan och det är så bökigt att packa två väskor varje gång. Hittade en stor svart bag på Dunnes för €12, perfekt! En stor låda att skicka hem lite saker i hittade jag också, och bubbelplast. Och i en polsk mataffär hittade jag äntligen kefir!! Saknar ju min filmjölk så himla mycket, och filmjölk går inte att få tag på över huvud taget här och jag läste att kefir ska vara väldigt likt i smak och konsistens. Jag har letat ända sedan jag kom hit för över fyra månader sedan och nu så! 99 cent för en liter, billigt dessutom hihi.
 
Frukosten räddad!

Au pair meeting

Redan onsdag, dagarna flyger och nu är jag ledig torsdag och fredag! Ska bli skönt, även om jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Tänkte åka och shoppa någon av dagarna, men vi får se.
Igår var jag och barnen i Mallow för att simma tillsammans med Nicole och hennes barn, och idag träffades vi igen för att göra våfflor till barnen. Väldigt populärt!
 
Ikväll ska jag och Nicole åka till en pub i Mallow för att gå på ett au pair meeting, det bor ganska många au pairer i Mallow och de träffas varje onsdag klockan åtta på en pub där. Ska bli kul, för tillfället bor det inte så många au pairer här i hålan så förhoppnigsvis är de trevliga så att vi kan träffas fler gånger.

På Skype...

...blir Jill och jag tio år gamla igen.

Griffith college

Igår var jag alltså i Dublin för att gå på öppet hus på Griffith college. Där finns en utbildning till inredningsarkitekt som jag är lite (väldigt) sugen på, hade det inte varit för att utbildningen är svindyr och ligger liiite för långt hemifrån (något år hade jag nog fixat, men fem..?) så hade jag inte ens tvekat. Jag fick träffa en av lärarna på inredningslinjen och han visade exempel på projekt som tidigare elever hade gjort, berättade hur allt fungerade och hur schemat såg ut osv. Det verkade så himla roligt! Han berättade också att de har ganska många internationella studenter på inredningslinjen, förra året hade de studenter från bland annat Kina, Norge, Filippinerna och USA. Jag gick också en runda runt på skolans område och där var så fint! Att det var sol och sommarvärme gjorde ju inte saken sämre heller, hihi. Man fick också titta på studentlägenheterna som är ganska nybyggda och såg helt ok ut. Inget fantastiskt, men hyfsat. Rent och fräscht i alla fall.
Jag har en hel del att fundera på så nu ska jag ta en lång promenad, i regnet... Sommarvärmen från igår är som bortblåst!
 
Strålande sol i Dublin!
 
 
Griffith college
 

Dublin nästa

Mobilbloggar från ett tåg med ganska smutsiga fönster...


Dramatisk dag...

Fredag igen! Veckorna flyger... Idag skulle det komma en biblioteksbuss till hålan, så vi bestämde att vi skulle gå dit lite över tio. Ingen buss dök upp, så vi knackade på hos kusinerna som också skulle gå dit en runda och väntade där inne i över en timme. Fortfarande ingen buss. Vandrade hemåt igen vid halv tolv, åt lunch och därefter skulle vi åka till badhuset med Nicole och hennes tre barn. Kvart över ett skulle vi ses hemma hos Nicole, så tio över var vi klara att åka. Då hittar jag inte mina nycklar! Var helt säker på att jag hade lagt dem ovanpå min väska på en av köksstolarna, efter det kunde jag inte minnas att jag hade flyttat på dem. Jag letade i min väska, i jackfickorna, på golvet i köket osv. Frågade barnen om de hade flyttat på eller sett mina nycklar, men det hade de inte. Smsade Nicole och sa att vi skulle bli sena, och började bli lite desperat och letade efter nycklarna i frysen, i diskmaskinen, i ugnen, i barnens jackor, i barnens skolväskor, vände upp och ner på mitt rum, kollade i tvättkorgen, i köksskåpen, barnens rum, badrummet, duschen, ja överallt! Jag förstod verkligen inte var de hade blivit av, ringde Nicole och sa att de kunde åka utan oss men hon visste inte vägen, så de kom hem till oss och hjälpte till att leta. I över två timmar höll vi på utan att hitta några nycklar! Hade nästan gett upp, sedan hittade jag dom äntligen! Var någonstans? På ett trappsteg, dolda av en jackärm som hängde ner!!!
 
 
Sååå skönt att veta var nycklarna är nu!! Antar att det hade gått att fixa nya, men så himla onödigt!
 
Imorgon är det lördag, tjoho! Jag ska upp hyfsat tidigt för att ta tåget till Dublin, där ska jag gå på öppet hus på Griffith College, ska bli jättespännande! Även om jag på ett sätt hoppas att det inte kommer vara speciellt lockande...  €6 000 per år i undervisningsavgift, enorma csn-lån... Jaja, vi får se!

Låååång dag...

Gick och la mig alldeles för sent igår, så är supertrött nu efter en dag som kändes som att den aldrig skulle ta slut... Det är grått ute och det har regnat nästan helt utan uppehåll idag och jag har tappat bort en av mina virknålar... Nu ska jag till puben, sen blir det sängen i tid så jag är lite piggare imorgon!

Igår fick vi paket!

Ett stort och ett litet paket, som innehöll bland annat...
 
Lotta, Emil och Karlsson på engelska.
 
Boccia, simpelt men kul!
 
Små lådor som man dekorerar med mosaikliknande plastbitar till Róisín, väldigt uppskattat!
 
En Sverigetröja med Ibrahimovic på ryggen till Niall, också väldigt uppskattat!
 
Och sist men inte minst, en osthyvel, Ballerinakakor, ärtsoppa och nyponsoppa!
 
Allt var mycket uppskattat och det är kul såklart, igår åt vi ärtsoppa till lunch och båda barnen tyckte det var jättegott! Jag blev nästan lite förvånad, hade inte förväntat mig att de skulle gilla det haha. Katie smakade också och tyckte också det var gott. Idag testade vi nyponsoppan till lunch, det gick inte lika bra. De tyckte att pulvret luktade jättegott (jag tycker det luktar kattmat) och de gillade första skeden av soppan men sedan sa de att det var faktiskt inte speciellt gott. Men jag antar att det är bra nog att de gillade ärtsoppan!!
 
Idag har vi slappat lite på förmiddagen och på eftermiddagen har vi varit på biblioteket och på en lekplats med Nicole och hennes tre barn. Det har varit riktigt varmt de senaste dagarna, skönt!

Hela tjocka släkten

Idag har jag och Carolin förberett middag för 18 personer, phew! Grillfest för hela släkten, och Carolin hade lovat att fixa maten eftersom hennes värdmamma skulle vara iväg hela dagen. Jag anmälde mig frivilligt att hjälpa till, så klockan tre traskade jag dit och vi började fixa. Då hade Carolin redan varit igång i över en timme! Vi förberedde kycklingspett, hackade grönsaker, fixade efterrätten, Carolin gjorde hemmagjorda vitlöksbröd, barnen hjälpte till med grillspett, vi skar upp lax, gjorde sallad osv! En massa mat blev det och jag tror det mesta gick åt också. Alla var nöjda och glada och nu är det dags att sova. Ännu än helg är slut, imorgon är det måndag igen!

Kilkenny

Slutet på veckan flöt på utan några större bekymmer, i torsdags hade barnen simlektion och på eftermiddagen hade vi vår au pair frukost här, och jag träffade den nya au pairen i Lenas gamla familj, Nicole. Vi hade väldigt trevligt och barnen hade också kul. I fredags var det tänkt att vi skulle åka till stranden med kusinerna, men två av dem blev sjuka så vi fick ställa in de planerna. Det tar nästan två timmar att köra till stranden och jag var inte så sugen på att köra dit ensam med mina barn, så Nicole och jag åkte med våra barn till Doneraile park istället. Strålade sol och 25 grader varmt!! Helt otroligt härligt var det!
 
Idag är det lördag och jag, Carolin och Nicole har varit iväg på en tur till Kilkenny. Kilkenny ligger ungefär två timmar härifrån, och vi körde vid tiotiden imorse och kom hem vid sju. Vi såg Kilkenny castle, massa kyrkor, åkte ett litet turisttåg runt stan, åt glass och var på ett par konstutställningar. Jag tycker vi är väldigt kulturella faktiskt!!
 
 
 

Tillbaka på Irland

Jahapp där var den lilla semestern slut och jag är nu tillbaka i hålan på Irland! Det var väldigt skönt att vara hemma ett tag, fast det kändes riktigt bra att komma tillbaka också. Fick en massa kramar av barnen ikväll och ett litet halsband och en hårklämma som de hade köpt till mig, så gulligt!! Jag köpte en hel del saker hemma i Sverige, men de är på väg hit med posten. Hoppas de hinner komma innan helgen!
 
Under min lilla semester där hemma hann jag med att fika med vänner, grilla i stugan, vara på stranden och bada, shoppa lite, gå på popquiz i Folkets park, träffa släkten, äta svenska jordgubbar (och nypotatisar!) och bara slappa. En skön semester helt enkelt!
 
Imorgon är det full fart direkt, simning med barnen på förmiddagen och på eftermiddagen kommer de andra au pairerna hit på vår frukost. Vi måste döpa om den nu, vi ska ses kl 14 och då kan det ju knappast kallas frukost... På fredag ska vi eventuellt till stranden ifall det är fint väder!
 

Svensk somma när den är som bäst

Efter snart en vecka hemma i Sverige...
 
 
 
 
 



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu