Juni!

Jaha då var juni månad här! Sommar? Denna helgen spenderades som sagt i county Wicklow med tre andra au pairer, vi åkte härifrån klockan tio lördag morgon. Ungefär två timmar senare var vi framme i Bray där vi skulle bo första natten, och vi började med ett snabbt besök på stranden.

Vi besökte också Sea Life i Bray, ett akvarium med massa söta fiskar. Vi fick bland annat se när rockorna matades och klappa sjöstjärnor. Visste ni att rockor har ett sjätte sinne, de känner av statisk elektricitet! Alla som stod runt rockornas "pool" fick gnugga händerna och hålla de över vattenytan, och då var rockorna där och plaskade direkt! Ganska häftigt tyckte jag.

 

Nemo!

 

Efter Sea Life gick vi en liten del av Bray Head walk, riktigt fin utsikt men hua vad högt det var. Jag gick så långt ifrån kanten jag bara kunde haha...

På kvällen åt vi Kinamat och somnade tidigt på vårt Bed & Breakfast! Morgonen därpå ösregnade det och var tjock dimma, inte speciellt kul eftersom vi hade planerat att se Wicklow mountains. Vi började dagen med att köra mot Enniskerry, en väldigt söt by där vi var inne i lite affärer. Sedan åkte vi till Powerscourt waterfall, som var väldigt kraftfullt den dagen eftersom det hade regnat ganska länge. Tur i oturen!

 

Här står jag framför vattenfallet. Det var en väldigt dum dag att inviga strumpbyxor och shorts på!

 

Ett besök på Powerscourt house & gardens hann vi också med, fast vi var aldrig i trädgården eftersom det var så dåligt väder och det var ganska dyrt att gå in där. Själva huset var väldigt fint i alla fall. På eftermiddagen körde vi mot bergen, det var ännu mer dimmigt där och vi såg inte ett dugg. Vid femtiden var vi framme i Glendalough där vi skulle bo andra natten, och vi var och tittade på den gamla kyrkogården där innan vi begav oss mot hostelet, lagade mat och höll kväll!

Dimmigt värre...

 

Måndag morgon vaknade vi till klarblå himmel och strålande sol! Så härligt, vi åt en snabb frukost och körde tillbaka mot bergen. Det var en himla tur att vi gjorde det för annars hade vi missat något, det var otroligt fint. Vi såg Wicklow gap, Sally gap och ett par sjöar. Det tog ett par timmar att köra runt bland bergen, och på eftermiddagen körde vi mot Blessington och Blessington lakes. Åt lite lunch, var på en liten strand vid sjöarna i ett par timmar innan det var dags att köra hemåt. Vi höll på att köra vilse när vi letade efter en bensinmack och inte hittade tillbaka till motorvägen haha. Det löste sig och vi var hemma igen vid åtta på kvällen.

Glendalough

 

Wicklow mountains

 

Wicklow mountains

 

Nu är det hög tid att sova, godnatt!


Kommentarer
Postat av: Vi här hemma!

Låter som om ni haft en mysig långhelg! vet du vad ,det regnar här också !

2012-06-06 @ 21:24:52


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu